Open menu
bip na www UONET+ zaloguj sie UONET+ dostep do edziennika UONET+ obejrzyj filmy Erasmus GI DeutschPlus GI mini SAVE 20200715 121541 projekt mini tablica 600 x 400 mm kafelek office 365 Rekrutacja 2023 2024

ZOBACZ FILMY PROMUJĄCE NASZĄ SZKOŁĘ

FILM PROMOCYJNY

TECHNIK PROGRAMISTA

TECHNIK OCHRONY ŚRODOWISKA

KIERUNKI MECHANICZNE

KIERUNKI ŻYWIENIOWE
djembed djembed djembed djembed

123Warsztaty gastronomiczne „Przetwory dyniowe. Od pestki do słoika” zorganizowane w Zespole Szkół nr 5 w Stargardzie  były świetną inicjatywą edukacyjną dla uczniów klasy  ósmej Szkoły Podstawowej w Kunowie. To nie tylko szansa na naukę praktycznych umiejętności w kuchni, ale także na poznanie procesu konserwowania dyni, który może stanowić wartościową część codziennego życia.

Współpraca z Panem Piotrem Wawrzyszko z Rotary Club Stargard oraz Panią Joanną Kaciupą z Dyniowego Pola w Pęzinie była kluczowa w stworzeniu tak interesujących i edukacyjnych warsztatów.

Uczniowie mieli okazję nie tylko zdobyć praktyczną wiedzę na temat przetworów dyniowych, ale także zgłębić tajniki uprawy dyni oraz dowiedzieć się, jak ważne są ekologiczne i regionalne produkty w naszej diecie. Takie wydarzenia promują zdrowy styl życia, świadome podejście do jedzenia, a także rozbudzają zainteresowanie lokalną produkcją żywności.

Z gastronomicznymi pozdrowieniami,

cukiernicy, technicy żywienia i usług gastronomicznych oraz p. Marzena Samujło, Justyna Izak i Irena Lidacka.