XXI Konkursie Wiedzy Ekologicznej w ZODR Barzkowice
- Szczegóły
25 listopada braliśmy udział w XXI Konkursie Wiedzy Ekologicznej w ZODR Barzkowice.
Spotkanie informacyjne z przedstawicielami Wojsk Obrony Terytorialnej w ZS5
- Szczegóły
1 grudnia 2022r. w Zespole Szkół nr 5 im. T. Tańskiego w Stargardzie odbyło się spotkanie informacyjne z przedstawicielami Wojsk Obrony Terytorialnej dla klas kończących szkołę.
Aktywność zawodowa nauczycieli gastronomii
- Szczegóły
Nauczyciele zawodu nieustannie podnoszą kwalifikacje. Tym razem nauczycielki przedmiotów gastronomicznych, wzięły udział w szkoleniu umiejętności w zawodzie piekarza.
Szkolny Konkurs Fotograficzny pn. "Sleeveface - ubierz się w książkę"
- Szczegóły
Jak co roku w naszej szkole odbył się Szkolny Konkurs Fotograficzny pn. "Sleeveface - ubierz się w książkę", który cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród uczniów.
Tegoroczni laureaci:
Zebrania z rodzicami czwartek 24.11.2022 godz. 16:30
- Szczegóły
Sprawdzenie stanu technicznego pojazdów
- Szczegóły
9.11.2022 na Warsztatach Szkolnych Zespołu Szkół nr 5 w Stargardzie można było sprawdzić stan swojego samochodu przy wykorzystaniu specjalistycznego sprzętu diagnostycznego.
Numerki do szatni z drukarek 3D
- Szczegóły
Zrobiło się chłodno i z szatni już naprawdę trzeba korzystać. Niestety, okazało się ze brakuje 75 numerów. Co zrobimy? Może wydrukujemy na drukarkach 3D? I tak się stało.
#SzkołaDoHymnu
- Szczegóły
10 listopada 2022 r. w Zespole Szkół nr 5 w Stargardzie odbył się uroczysty apel z okazji Narodowego Święta Niepodległości.
Wycieczka edukacyjna do sklepu Artdecor w Stargardzie
- Szczegóły
Cukiernicy z klasy pierwszej mieli możliwość uczestniczyć w wycieczce edukacyjnej do sklepu Artdecor w Stargardzie.
Kulinarny pokaz umiejętności w ZS5
- Szczegóły
Gościem Zespołu Szkół nr 5 w Stargardzie był Pan Piotr Lewtak, stargardzki kucharz o międzynarodowej sławie.
Młodzież klas gastronomicznych mogła się przekonać, że gotowanie to prawdziwa sztuka, tworzona nowoczesnymi metodami. Wykorzystanie techniki sous vide, zamszu cukierniczego, unikatowej glazury oraz techniki druki 3D pozwoliły na przygotowanie wspaniałych dań w postaci kremu z kalafiora i białej czekolady, polędwiczki glazurowanej czarnym bzem i panierowanej pistacjami, babeczek z karmelizowaną gruszką oraz autorskiego deseru typu pianka.
Strona 9 z 22