Wśród nas są tacy, którzy z pasją podchodzą do nauki zawodu, a swoje hobby starają się przekłuć w sukces i przyciągnąć szczęście.
Poznajcie naszego wychowanka - Kamila Bilskiego, ucznia klasy IV Technikum żywienia i usług gastronomicznych. Kamil jest pasjonatem kulinariów, gotuje z pasją i ogromnym zapałem. Dlatego wziął udział w tegorocznej edycji konkursu „Les Chefs en Or.”, przygotowując potrawę na bazie dziczyzny „polędwiczki z jelenia”.
Przyznajcie, że potrawa prezentuje się jak małe dzieło sztuki.
Kamil zakwalifikował się właśnie do drugiego etapu konkursu i w Instytucie Kulinarnym Transgourmet powalczy o podium z pozostałymi 8 najlepszymi uczestnikami z Polski. Kamil gratulujemy i trzymamy za Ciebie kciuki.
Na zdjęciach została zaprezentowana potrawa wykonana przez ucznia klasy IV Tż.
Nauczyciel prowadzący Dorota Kujawska
{gallery}2021/uczniowie-zs-nr-5-w-stargardzie-osiagaja-sukcesy{/gallery}