t e l. / f a x   9 1   5 7 7   2  7  2 7


s e k r e t a r i a t @ z s 5 . s t a r g a r d . p l

Zespół Szkół nr 5 w Stargardzie

im. Tadeusza Tańskiego

UONET+ zaloguj sieUONET+ dostep do edziennikaUONET+ obejrzyj filmyBEZ DATY page 001Erasmus

IX Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej „Zasmakuj Pomorza Zachodniego” pod Honorowym Patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oœwiaty

P1000830   29 listopada 2018 r. w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie odbyły się zmagania kolejnej dziewiątej edycji konkursu. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie: Paweł Trusiewicz z klasy 4Tż oraz Adrian Kowalski z klasy 3Tż.

 

 

 

 

 

Do konkursu kulinarnego przystąpiło 10 drużyn z dziesięciu szkół naszego województwa:

z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych z Kamienia Pomorskiego
z Zespołu Szkół Nr 5 ze Stargardu
z Zespołu Szkół Nr 4 RCKU w Wałczu
z Zespołu Szkół Nr 1 w Choszcznie
z Zespołu szkół Nr 1 w Koszalinie
z Zespołu Szkół Nr 2 CKU w Pyrzycach
z Zespołu Szkół w Policach
z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie
z Zespołu Szkół Rolniczych w ŒŚwidwinie
z Zespołu Szkół Nr 6 w Szczecinie

Uczestnicy konkursu kulinarnego sporządzali i podawali 6 porcji dania głównego z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej.

Nad prawidłowoœcią przebiegu konkursów czuwało Jury zawodowe:

Pan Mariusz Siwak – szef kuchni Park Hotel
Pan Adam Krzymkowski – szef kuchni The Lavender Wine & Kitchen
Pan Radosław Marczyński – szef technologiczny Robot-Coupe

Zwycięzcami konkursu kulinarnego zostali:

I miejsce – Wiktoria Frydrych i Martyna Młynarska - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kamieniu Pomorskim

II miejsce Weronika Milewska i Wiktoria Zajda - Zespół Szkół Nr 1 w Choszcznie

III miejsce – Justyna Szycko i Hanna Konior - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie

Uczniów do konkursu przygotowała p. Izabela Pułka.
Dziękujemy uczniom za udział w konkursie i życzymy dalszej owocnej pracy.